Kantin ihale ilanı

İLGİLİLERE DUYURU (İHALE İLANI)

 

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Bolu İl Özel İdaresine ait taşınmaz üzerinde  bulunan 60. Yıl İlkokulu Müdürlüğüne ait 17 metrekare kantin, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliğine göre oluşturulan ihale  komisyonunca 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu' nun 35/d ve 51/g maddesi gereği pazarlık usulü ile kiraya verilecektir. 

Bilgi ve gereğini rica ederim.


 

A- İHALE KONUSU HAKKINDA BİLGİLER

Pazarlığa konu olan okul kantininin;

a) İl/İlçe    :Bolu / Merkez

b) Okul adı    : 60. Yıl İlkokulu Müdürlüğü

c) Okulun adresi    :Çıkınlar Mah. Aydınlar  Sokak No:14/1 14300 Merkez/Bolu 

ç) İhaleyi Yapacak Olan İdare    :Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü

e) İhale Şekli                                       :2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/d ve 51/g

                                                             maddesi gereğince pazarlık usulü

f) Kira Tespit Komisyonunca

 Belirlenen Muhammen Bedel            :(5.000,00 TL x 8,5=42.500,00 –TL  

                                                             (Kırkikibinbeşyüztürklirası)

g) İhalenin Yapılacağı Yer                 :Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü İzzet Baysal Toplantı Salonu

                                                             Tabaklar Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek-1 Bulvarı

                                                             No:99 Merkez/BOLU

                                                             İrtibat : 0 374 280 14 43

h) İhalenin Yapılacağı Tarih ve Saat : 03.05.2024 Cuma günü Saat: 10.00

ı) Öğrenci Mevcudu                           : 367

i) Kantin Alanı                                   : 17 metrekare

k) İşin Başlama Tarihi                       : Sözleşme imzalandığı tarihten itibaren

l) İşin Süresi                                       : 5(beş) yıl

m) Taşınmaz Sabit Tesis Bedeli        : Yok

 

 

 

 

B- İHALEYE KATILACAK KİŞİLERDE ARANACAK ŞARTLAR

1. T.C. vatandaşı olmak

2. Yüz kızartıcı bir suçtan hüküm giymemiş olmak. (5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık ve aynı Kanunun Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar başlıklı İkinci Kısmının Altıncı Bölümünde düzenlenen maddelerdeki suçlardan mahkûm olanlar ihalelere katılamazlar.)

3. Başka bir kantin işletiyor olmamak. ( Kişinin sonradan başka bir kantin çalıştırdığının tespit edilmesi halinde ilgili hakkında Devlet İhale Kanunu gereğince işlem yapılacaktır.)

4. Kantin kiralama ihalelerinde katılımcılardan,5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre kantin işletmeciliğinden alınmış ustalık belgesine veya kantin işletmeciliğinden alınmış iş yeri açma belgesine sahip olma şartı aranır. (Ancak isteklilerin hiçbirinde yukarıda sayılan belgelerin bulunmaması durumunda Ağırlama ve Gıda, Ağırlama ve Gıda Teknolojisi, Aile Ekonomisi ve Beslenme, Aile ve Tüketici Bilimleri, Aile ve Tüketici Hizmetleri, Aşçılık, Besin Kontrol ve Analizleri, Besin Teknolojisi, Beslenme ve Diyetetik, Beslenme ve Ev Yönetimi, Ev Ekonomisi, Ev İdaresi, Ev Yönetimi-Beslenme, Ev Yönetimi Eğitimi, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Gemi Aşçılığı, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Gıda Mühendisliği, Gıda Kontrolü ve Analizi, Gıda Teknolojisi, Kurum Beslenmesi, Mutfak, Mutfak Sanatları ve Yönetimi, Pasta ve Tatlı Yapımı, Pastacılık, Pastacılık Tatlıcılık ve Şekerlemecilik, Servis, Servis Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı/Bölümü/Alanı/Dallarından birine ait Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre alınmış ustalık/iş yeri açma belgesi, mesleki ve teknik ortaöğretim diploması, ön lisans/lisans diploması, kantin işletmeciliğinden alınmış kalfalık belgesi veya hayat boyu öğrenme kurumları tarafından verilen kantin işletmecisi kurs programı kurs bitirme belgesine ya da 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında açılmış kurslardan alınan kantin işletmecisi kurs bitirme belgesine sahip olma şartı aranır.)

5. Adına kayıtlı okul kantin işletmesi olmadığına ve ihalelerden yasaklama kararı bulunmadığına dair ilgili esnaf odasından alınmış güncel tarihli belge. Farklı ilde ikamet edenler ve ilgili meslek belgesini il dışından almış olanlar, kantin işletmesi olmadığına ve ihalelerden yasaklı olmadığına dair belgeleri ayrıca asıl belgelerini temin ettikleri ilden de alacaklardır. (Başka kantin işlettiğinin ve ihaleden Men yasağı olduğunun anlaşılması halinde kira sözleşmesi tek taraflı fesh edilip kantin tahliye ettirilir ve teminatı irad kaydedilir)

6.Vekaleten ihaleye katılma halinde ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname.

7. İhale komisyonu başkanı ve üyeleri ile birliğin yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin ikinci dereceye kadar kan ve sıhri hısımları ihaleye katılamaz.

8. İşletme süresi sona ermeden kendi isteği ile kantin işletmesini bırakan veya fesh yoluyla bıraktırılan kantin işletmecisinin kendisi, eş ve çocukları ile ikinci derece kan ve sıhri hısımları aynı okulun yeni yapılacak kantin ihalesine katılamazlar. Bu durumda olanlar ihaleye katılsalar bile evrakları değerlendirmeye alınmayacak ve iade edilecektir. (Bu durumun sonradan tespit edilmesi halinde kira sözleşmesi tek taraflı fesh edilip kantin tahliye ettirilir ve teminatı irad kaydedilir)

9. En az ilkokul veya ilköğretim okulu mezunu olmak.

 

Diğer şartlar ve istenen belgeler ihale şartnamesinde mevcuttur, istekliler şartnameyi en geç ihaleden bir gün önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü- Strateji Geliştirme Hizmelerinden teslim alacaklardır.

 

C- İHALE KOMİSYONUNA VERİLECEK EVRAKLAR

1.İkametgâh Adresi Beyanı (6 aydan eski olmamak)

2. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

3. Adli Sicil Belgesi (6 aydan eski olmamak)

4. İstekli tarafından imzalanmış idarece düzenlenen şartname örneği.

5. Kantin kiralama ihalelerinde katılımcılardan,5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre kantin işletmeciliğinden alınmış ustalık belgesine veya kantin işletmeciliğinden alınmış iş yeri açma belgesine sahip olma şartı aranır. (Ancak isteklilerin hiçbirinde yukarıda sayılan belgelerin bulunmaması durumunda Ağırlama ve Gıda, Ağırlama ve Gıda Teknolojisi, Aile Ekonomisi ve Beslenme, Aile ve Tüketici Bilimleri, Aile ve Tüketici Hizmetleri, Aşçılık, Besin Kontrol ve Analizleri, Besin Teknolojisi, Beslenme ve Diyetetik, Beslenme ve Ev Yönetimi, Ev Ekonomisi, Ev İdaresi, Ev Yönetimi-Beslenme, Ev Yönetimi Eğitimi, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Gemi Aşçılığı, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Gıda Mühendisliği, Gıda Kontrolü ve Analizi, Gıda Teknolojisi, Kurum Beslenmesi, Mutfak, Mutfak Sanatları ve Yönetimi, Pasta ve Tatlı Yapımı, Pastacılık, Pastacılık Tatlıcılık ve Şekerlemecilik, Servis, Servis Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı/Bölümü/Alanı/Dallarından birine ait Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre alınmış ustalık/iş yeri açma belgesi, mesleki ve teknik ortaöğretim diploması, ön lisans/lisans diploması, kantin işletmeciliğinden alınmış kalfalık belgesi veya hayat boyu öğrenme kurumları tarafından verilen kantin işletmecisi kurs programı kurs bitirme belgesine ya da 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında açılmış kurslardan alınan kantin işletmecisi kurs bitirme belgesine sahip olma şartı aranır.)

6. Adına kayıtlı okul kantin işletmesi olmadığına dair ilgili esnaf odasından alınmış güncel tarihli belge.

7.  İhalelerden yasaklama kararı bulunmadığına dair ilgili esnaf odasından alınmış güncel tarihli belge. 

8. Vekaleten ihaleye katılma halinde ayrıca vekil adına düzenlenmiş, ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname.

9. Tüzel kişi katılacaksa sicil ve imza sirküsü ile vergi borcu olmadığına dair belge.

10. En az ilkokul veya ilköğretim okulu mezunu olduğuna dair diploma aslı veya idarece onaylı fotokopisi.

11. İhaleyi kazandığı takdirde bizzat kendisinin işleteceğine ve ihale komisyonu başkanı ve üyeleri ile birliğin yönetim ve denetleme kurulu üyeleri ile ikinci dereceye kadar kan ve sıhri hısımlığı bulunmadığına dair imzalı Taahhütname. 

12. Bolu Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü hesabına aylık muhammen bedelin 8,5 aylık tutarının %3’üne tekabül eden 1.275-TL (Binikiyüzyetmişbeştürklirası) geçici teminat olarak yatırıldığına dair dekontun aslı.

13. Vekaleten ihaleye katılma halinde ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname.

14. Hijyen Belgesi

15. Teklif Mektubu

 

D- DİĞER HUSUSLAR

           İhaleye, ihale şartlarını taşımayanlar kabul edilemez.

İhaleye katılanlar, ihalesine girdikleri okul kantinini yerinde görmüş, ihale şartnamesini ve sözleşme tasarısının tüm maddelerini önceden okumuş ve aynen kabul etmiş sayılırlar.

 İhale ve kiralama ile ilgili her türlü vergi, resim, harç ve diğer masraflar yüklenici tarafından ödenecektir.

Kantin alanı su ve ısınma giderleri Muhammen Bedel Komisyonunca belirlenen tutarlar üzerinden işletmeci tarafından aylık olarak ödenecektir. İstekli bu hususta ilgili idareden bilgi alabilecek olup şartları önceden aynen kabul etmiş sayılır.

İhale kararı, karar tarihinden itibaren en geç 15 iş günü içinde ita amiri tarafından onaylanır veya iptal edilir. İta amirince karar iptal edilirse ihale hükümsüz sayılır.

İdare ihaleyi yapıp, yapmamakta ve uygun bedeli tespitte serbesttir.

İhaleye katılmak isteyen gerçek kişi katılımcılar ihale dosyasını usulüne uygun olarak ihalenin yapılacağı 03/05/2024 Cuma günü saat 10:00’a kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Bölümüne teslim edeceklerdir. İştirakçilere evrak teslim alındı belgesi verilecektir. Posta kanalı ve ihale başlama saatinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Başvurular katılımcı tarafından bizzat yapılacaktır. İhalede belgeleri eksik olan katılımcıların başvuruları iptal edilecek ve değerlendirmeye alınmayacaktır.

Bu ilan, 02/05/2024 tarihi mesai bitimine kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü web sayfasında ve  ilgili okul müdürlüğünün web sitesi ve ilan panosunda asılı kalacaktır.

                                                                                                                            

                                                                                                                             İDARE

 

 

 

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi